Budimpešta

Budim i Pešta. Spojeni Dunavom su samo jedna reč i jedan grad – Budimpešta. Grad parkova i zelenila, prelepih mostova, jedinstvene arhitekture i brojnih spomenika.
Brdo Gelert i Citadela, Budimska tvrđava i Kraljeva palata, Parlament i Opera Oktagon , Trg heroja sa spomenikom Milenijumu, Andraši bulevar i Vaci ulica… Čarde i zanosna muzika,, vrhunska vina i nadaleko čuveni gastronomski specijaliteti. Budimpešta, uvek i u svako doba kraljica Dunava.

PAKET ARANŽMAN  – 3 DANA – BUS PREVOZ + SMEŠTAJ
Polazak: petak u 23:45 h  /   Povratak: nedelja oko 23:30 h

1.DAN  BEOGRAD – BUDIMPEŠTA
Postavljanje autobusa u 23:30 h, polazak u 23:45 h sa parkinga preko puta „Buvlje pijace” na Novom Beogradu (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Noćna vožnja preko Novog Sada i Subotice uz usputno zadržavanje na novosadskom putu. Nastavak puta prema Budimpešti preko graničnog prelaza Horgoš-Reszke.
2.DAN  BUDIMPEŠTA
Dolazak u Budimpeštu u ranim jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada. Odlazak na Trg Heroja. Obilazak spomenika “Milenium”, arhitektonskog kompleksa sa dvorcem vojvode Hunjadija i parka “Liget Varoš”. Po završenom obilasku odlazak do Budima. Razgledanje Trga Svetog Trojstva, crkve Mateje Korvina, ribarskog utvrđenja i kraljevske palate. Nakon završenih obilazaka povratak u centar grada u Vaci ulicu. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Nakon individualnog razgledanja grada smeštaj  u hotel. Mogućnost odlaska do tržnog centra IKEA-e.
U večernjim satima moguće fakultativno krstarenje Dunavom uz razgledanje Budimpešte pod noćnim svetlima. Moguća organizacija fakultativnog odlaska na večeru uz muziku u čardi (restoran sa nacionalnom Mađarskom kuhinjom i muzičko-folklornim programom). Noćenje.
3.DAN  BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA- BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak za Sent Andreju fakultativno. Obilazak simpatičnog baroknog gradića na obali Dunava. Razgledanje Trga Vuka Karadžića, rodne kuće Jakova Ignjatovića, srpskih crkvi (Saborne i Preobraženske) i krsta kneza Lazara.
Nakon završenih obilazaka oko 14 h povratak u centar grada i nastavak puta prema tržnom centru Campona i obilazak Tropikarijuma gde je, na veoma zanimljiv način, prikazan biljni i životinjski svet tropskih predela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Polazak ka Beogradu oko 16:30 h sa usputnim pauzama i graničnim formalnostima. Dolazak u Beograd u  večernjim časovima oko 23.30 h. Kraj svih usluga.

Preuzmi cenovnik

Hoteli

Danubius Hotel Flamenco 4*

Danubius Hotel Flamenco 4* je okružen Budimskim brdima i nalazi se u mirnom parku sa malim jezerom. On nudi besplatan pristup svom wellness i fitnes centru sa zatvorenim bazenom. Sve sobe su klimatizovane i imaju satelitsku TV. Dobra mađarska i internacionalna kuhinja, uključujući i vegetarijanska jela, služi se u restoranima i na letnjoj terasi. Klavirska muzika uživo može se čuti u kafiću Columbus u večernjim satima. Do centra Budimpešte možete lako doći javnim prevozom.

više

Galerija