Budva 2018

Usponi velikih mediteranskih kultura obeležili su duh ovog grada, koji se oseća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana. Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat od davno – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i “metropolom turizma” jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a to je neponovljiva lepotu sunca, mora, kao i niska bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina.
Panoramom budvanske rivijere rasprotranjeni su slikoviti, prirodnim lepotama prožeti gradići koji ovom dijelu obale daju neponovljivu draž. Izdvajaju se Sveti Stefan , Pržno i Petrovac. Velika vrednost Budve je i njeno kulturno i istorijsko nasleđe: brojni spomenici, iskopine, tvrdave, manastiri, crkve .
Turistički sadržaj ovog grada obogaćuju i tradicionalne manifestacije kulture, zabave, nauke. Posebna priča je noćni život po kome je Budva takođe poznata, njene ulice i trgovi žive do duboko u noć i ako se prepustite budvanskoj večeri i krenete za ritmom koji vam srce diktira i sigurno će vam se dogoditi sjajna zabava. Na kraju tu je i tradicionalno gostoprimstvo koje ce Vaš boravak ovde učiniti još ugodnijim.
Grad teatar jedna je od manifestacija po kojoj je Budva prepoznatljiva na prostorima bivše Jugoslavije i u Evropi, a osnovan je sa ciljem da poboljša turističku ponudu.
Ljubitelji pozorišta, koncerata, književnih večeri, kako poznatih tako i književnika koji treba da se afirmišu, likovne i muzičke umetnosti, mogu uživati u raznovrsnosti programa koji traje od sredine jula do kraja avgusta.
Krajem juna međunarodni muzički festival »Pesma Mediterana« okuplja brojna poznata imena iz sveta muzike, od kojih većinu tokom čitavog leta možete sresti u metropoli turizma, a održava se tri noći na Trgu Slikara ispred zidina Starog grada. Pored takmičarskog diela domaćih i stranih izvođača u mediteranskoj i pop muzici, u revijalnom dielu se predstavljaju svetski poznata imena iz sveta muzike i mode.

 

Preuzmi cenovnik

Hoteli

Hotel "Park" ****

Budva

Hotel “Park”*** Budva nalazi se na Slovenskoj plaži, na ulasku u Budvu iz pravca Bečića. Raspolaže sa 120 soba, kapaciteta 309 ležaja. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, kablovsku TV, klimu, mini frižider i WIFi. Economy sobe su u prizemlju. Standard sobe su okrenute ka moru ili brdu. Standard sobe ka moru imaju terasu. Hotel ima restoran, letnju baštu, lobi bar, obezbeđen parking za goste hotela. Gostima hotela “Park”*** je na raspolaganju bašta sa ležaljkama koje su uključene u cenu. Pored hotela je teren za male sportove (odbojka, košarka, mali fudbal). Usluga je na bazi polupansiona (doručak - švedski sto, večera - izbor jela iz menija).

više

Vile hotela "Park"*

Vile hotela “Park”* Budva čini kompleks od 15 vila koje se nalaze na 500 m udaljenosti od Slovenske plaže, u delu Budve koji se zove Podkošljun. Ceo kompleks je pun zelenila, idealan je za porodični odmor i kapaciteta je 400 ležaja, raspoređenih u dvokrevetnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim studijima i trokrevetnim i četvorokrevetnim apartmanima. Sadržaj studia - soba sa mini kuhinjom, kupatilom sa tušem i terasom. Četvorokrevetni i trokrevetni apartman ima sobu sa mini kuhinjom, spavaću sobu, kupatilo sa tušem i terasu. Sve vile imaju klimu, WiFi i kablovsku TV. Usluga je na bazi najma.

više

Hotel "Princ" ****

Budva

Hotel “Princ” je luksuzno opremljen hotel sa 4 zvezdice, koji se nalazi u centru Budve, na svega 300 m od plaže i 800 m od Starog Grada, što čini ovaj hotel izuzetno atraktivnim kako za turiste, tako i za poslovne ljude. Hotel raspolaže sa 19 luksuzno opremljenih apartmana različite strukture, kao i sa 2 superior apartmana. Apartmani su opremljeni mini kuhinjom, LCD televizorom, klimom, mini barom, sefom, telefonom, kupatilom sa tuš ili jacuzzii kadom. Hotel poseduje lift, besplatam WiFi i parking prostor.

više