Budva 2017

Usponi velikih mediteranskih kultura obeležili su duh ovog grada, koji se osjeća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana. Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat od davno – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i “metropolom turizma” jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a to je neponovljiva lepotu sunca, mora, kao i niska bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina.
Panoramom budvanske rivijere rasprotranjeni su slikoviti, prirodnim lepotama prožeti gradići koji ovom dijelu obale daju neponovljivu draž. Izdvajaju se Sveti Stefan , Pržno i Petrovac. Velika vrednost Budve je i njeno kulturno i istorijsko nasleđe: brojni spomenici, iskopine, tvrdave, manastiri, crkve .
Turistički sadržaj ovog grada obogaćuju i tradicionalne manifestacije kulture, zabave, nauke. Posebna priča je noćni život po kome je Budva takođe poznata, njene ulice i trgovi žive do duboko u noć i ako se prepustite budvanskoj večeri i krenete za ritmom koji vam srce diktira i sigurno će vam se dogoditi sjajna zabava. Na kraju tu je i tradicionalno gostoprimstvo koje ce Vaš boravak ovde učiniti još ugodnijim.
Grad teatar jedna je od manifestacija po kojoj je Budva prepoznatljiva na prostorima bivše Jugoslavije i u Evropi, a osnovan je sa ciljem da poboljša turističku ponudu.
Ljubitelji pozorišta, koncerata, književnih večeri, kako poznatih tako i književnika koji treba da se afirmišu, likovne i muzičke umetnosti, mogu uživati u raznovrsnosti programa koji traje od sredine jula do kraja avgusta.
Krajem juna međunarodni muzički festival »Pesma Mediterana« okuplja brojna poznata imena iz sveta muzike, od kojih većinu tokom čitavog leta možete sresti u metropoli turizma, a održava se tri noći na Trgu Slikara ispred zidina Starog grada. Pored takmičarskog diela domaćih i stranih izvođača u mediteranskoj i pop muzici, u revijalnom dielu se predstavljaju svetski poznata imena iz sveta muzike i mode.

 

Preuzmi cenovnik

Hoteli

Hotel "Park" ** Budva

Budva

Hotel "Park"** se nalazi na samoj na Slovenskoj plaži, udaljenosti 50 metara od mora, na ulasku u Budvu. Okružen je hladovinom jednog od najstarijih uređenih parkova na ovom delu crnogorskog primorja i bogatim zelenilom mediteranske flore. Raspolaže kapacitetom od 303 ležajeva, u 1/2 i 1/2+1 sobama. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, TV, mini bar i klimu. Sobe su raspoređene na dva sprata. Veći deo soba ima prostrane terase okrenute ka budvanskom zalivu, prelepom parku i ostrvu Sveti Nikola. Ostale sobe su okrenute ka brdu, ili se nalaze u prizemlju. U sklopu hotela su i dva restorana i aperitiv bar. Gostima su na raspolaganju i teren za male sportive (odbojka, košarka I mali fudbal) kao i velika letnja bašta. WiFi internet je dostupan za goste u holu hotela, oko recepcije i u restoranu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak - šveski sto; večera - izbor jela sa menija).

više

Vile hotela "Park"* Budva

Apartmani "Vile Park"* - kompleks od 15 vila, koje se nalaze na 450m udaljenosti od Slovenske plaže, u najlepšem delu Budve. Predstavlja idealan vid smeštaja za porodice sa malom decom, jer je naselje izdvojeno i okruženo mediteranskom vegetacijom koja mu daje posebnu draž. Kompleks je kapaciteta 404 ležaja, raspoređenih u 1/2 i 1/3 studiima, 1/3 i 1/4 apartmanima. Sadržaj 1/2 i 1/3 studia – soba sa kuhinjom, kupatilo i terasa. 1/4 apartman ima dve sobe, kuhinju, kupatilo i terasu. Sve vile ima klima uređaj i TV. Usluga je na bazi najma.

više