EKSKURZIJE 2018 – Srebrnac Kopaonik

Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji. Nalazi se u centralnom delu Srbije, na oko 270 km od Beograda.Pruža se od severozapada ka jugoistoku dužinom od oko 75 km. U srednjem veku bio je rudarska oblast, a samo ime je dobio po eksploataciji rudnog bogatsva. Danas predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji i najveći je skijaški centar u zemlji. Zbog povoljne klime, broja sunčanih dana u godini (takozvana “Sunčana planina”) i geomorfološke raznovrsnosti, Kopaonik pruža posetiocima uživanje i lepe doživljaje tokom cele godine.
Zahvaljujući izvanrednim skijaškim terenima, izgrađenoj infrastrukturi, komfornim smeštajnim kapacitetima i brojnim takmičenjima kojima je bio domaćin, Kopaonik je stekao status međunardonog skijaškog centra.

Preuzmi cenovnik

Hoteli

SREBRNAC

Gobelja bb 36354 Kopaonik

“SREBRNAC“, omiljeno boravište obožavaoca Kopaonika i dom pravih skijaša smešten je usred raskošnog planinskog pejzaža. Nalazi se nedaleko od turističkog centra Kopaonika , na putu ka Brzeću.Ispred objekta se nalazi žičara (četvorosed i žičara – tanjir) koje vode prema vrhu Gobelja. Gobelja relej se nalazi na 300 metara, a Gobelja ekspres na 500 metara. Objekat poseduje 1/2, 1/3, 1/3+1 sobe kao i 8 apartmana, kapaciteta 180 ležaja. Svaka soba ima kupatilo, TV i telefon. Hotel ima TV salu, bežični internet, teretanu, saunu, ski servis za iznajmljivanje ski opreme i trafiku. Gostima “SREBRNCA” na raspolaganju su bilijarski sto, sto za stoni tenis, pikado.U ponudi “SREBRNCA” je restoran sa velikim ognjištem gde se pred gostima pripremaju razni specijaliteti, kao i etno ćevabdžinica sa kaminom i roštiljem na ćumur. Izuzetan položaj “SREBRNCA” omogućava da se iz Ski bifea na velikoj terasi uživa u pogledu na sve ski staze koje se spuštaju sa vrha Gobelje. Jedinstveno na planini je i ognjšte na otvorenom na kome se pred gostima pripremaju razni kopaonički specijaliteti.Ljubazno osoblje “SREBRNCA” je uvek na raspolaganju gostima da im boravak učine prijatnijim.

više