JASTREBAC LAKE RESORT

Na samo 20 kilometara od Kruševca, drevne srpske prestonice, uzdiže se prirodom dani bedem, kolevka jastrebova, čuvena Planina iz dela Dobrice Ćosića i najšumovitiji balkanski predeo po Josifu Pančiću, dom najvećeg srpskog epskog zmaja – veličanstveni Jastrebac.
Uz samo bajkovito jezero prostire se turistički kompleks Jastrebac Lake Resort, nadaleko čuven po izuzetnoj kako nacionalnoj tako i internacionalnoj kuhinji, prvoklasnom smeštaju i velikim pogodnostima koje nudi pri organizovanju – kako u segmentu dečijeg i sportskog turizma (škole u prirodi, ekskurzija, studijskih putovanja, sportskih kampova, priprema sportista), ekspertskih seminara, škola veština, radionica, tim bildinga, tako i drugih prigodnih okupljanja.
Za sve šetače, planinare, bicikliste, skajranere, orjentirce, kvadoholičare, kao i ljubitelje svih ostalih oblika aktivnog odmora ova destinacija svakako svojim položajem, lepotom i pogodnostima zavređuje da bar deo svog odmora posvetite sebi u njoj
U okviru Resorta na raspolaganju su Vam dve rezidencijalne planinske „palate“ – hotel Trayal i Idila, kao i spektakularan Avantura park, izdvojeni Letnjikovac te multinamenski teren za male sportove.

JASTREBAC

Jastrebac je najšumovitija planina Balkana po Josifu Pančiću. Prema legendi ime je dobio po jastrebu koji je na njegovom golom vrhu svijao gnezdo, a sa grančica koje je nosio u kljunu po planinskim goletima ispadale su semenke bukve, breze, četinara. Vremenom je na tim mestima izniklo visoko ‘jastrebovo’ drveće.
Predanja o Jastrepcu prostiru se još pre novog veka. Puno pronađenih artefakata govore o većem prisustvu rimske vojske, a u kolektivno sećanje uklesane su i fantastične priče o Zmaju sa Jastrepca i njegovoj ljubavi prema Carici Milici i sestrama krčmaricama Janiki i Jagliki, koje očaraše junake Miloša Obilića i Boška Jugovića.
Ova bajkovita planina je izuzetno pogodna za ljubitelje prirode, šetače, planinare i rekreativce koji uživaju u planinarenju i pešačenju duž dugačkih livada punih prirodnih izvora i vodopada, za brdske bicikliste, izviđače, kao i za visinske pripreme profesionalnih sportskih timova. Utočište je velikom broju ptičjih vrsta i retkih biljaka. Najviši vrhovi planine Jastrebac su “Đulica” (1491 m) i “Pogled” (1481 m) koji prave prirodnu granicu između reke Toplica i Pomoravlja.
Na južnim padinama Jastrebca se nalazi veštačko jezero sa bajkovitom obalom. Takođe planina Jastrebac nudi raznolike pešačke rute kao što su: Stene“ (1257 m), „Stracimira“ (1390 m) i „Maznice“ (1140 m) kao i staze sve do izvora, do stare crkve Svete Petke i srednjovekovne tvrđave Gradac.

PREPUSTITE SE HARMONIJI PRIRODE

HOTEL TRAYAL

Gospodar jezera, udobno smešten između jezera i planinskog obronka.
Hotel Trayal počeo je sa radom 1961. godine. Raspolaže sa 12 soba i 3 apartmana, ukupnog kapaciteta od 38 ležajeva. Sve sobe i apartmani su opremljeni po modernim standardima (LCD televizor, kablovska, mini-bar, besplatan Wi-Fi). Uz sve pogodnosti koje zahteva aktivan planinski odmor hotel nudi i četiri svoje reprezentativne sale za najrazličitije oblike seminara, proslava i druženja: “Kruševačka” kapaciteta do 100 mesta, “Kongresna” (35), “Beogradska” (25) i “Zlatni salon” (16), a tu je i Velika letnja terasa (250).
U sklopu hotelskog kompleksa nalaze novoizgrađeni Letnjikovac, koji može da primi (optimalno) 130 gostiju, sa koga se pruža neponovljiv panoramski pogled na okolne vrhove i jezero koje se nalazi neposredno ispod njegove prostrane terase, kao i teren za male sportove.

HOTEL IDILA

Kao svaka prava gorska vila Idila se nadvija, od 1961. godine, nad samo jezero, na svega 50 koraka od hotela Trayal.
Njenu jedinstvenu lepotu i savršen sklad sa prirodom Jastrepca decenijama već slave svojim delima brojni umetnici – slikari i fotografi. Njena unutrašnjost takođe opčinjava udobnošću i kvalitetnom uslugom. Idila nudi 19 soba i 2 apartmana, ukupnog kapaciteta od 55 ležajeva. Sve sobe i apartmani su opremljeni po modernim standardima (LCD televizor, kablovska, mini-bar, besplatan Wi-Fi).
U sklopu „Idile“ se nalaze dve sale – “Velika” (kapaciteta do 80 mesta) i “Kongresna” (40), za sve vrste okupljanja, dve raskošne letnje terase sa fantastičnim pogledom na Avantura park i jezero, kao i Bilijar salon.
Posebnu atrakciju za posetioce Jastrepca čini malo akumulaciono jezero koje prihvata vodu Jastrebačke reke. U letnjim danima ono služi namernicima za plivačku rekreaciju i odmor.

AVANTURA PARK

U okviru Jastrebac Lake Resort-a, u svoj svojoj šarenolikoj lepoti, prostire se, po rečima samih graditelja, najprirodnije uklopljeni Avantura park u ovom delu Balkana.
Park je sačinjen od četiri celine: Dečji avantura park, Zip lajn (dvostruki) preko jezera, Stena za trening planinara i alpinista sa neophodnim atestima da može biti poprište međunarodnih takmičenja u fri klimbingu, kao i Velike avantura staze na dva nivoa, zahtevne i za pasionirane „avanturiste“.
U Avantura parku možete na uzbudljiv, zabavan i zanimljiv način provesti savršen dan na ekskurziji, rekretivnoj nastavi, sa porodicom i prijateljima. Park omogućava pojedinačne i grupne posete za decu i odrasle, kao i takmičenja i tim-bilding programe koji jačaju osećaj pripadnosti timu.
Avantura park je poligon na kome se mogu zabaviti i rekreirati posetioci svih uzrasta. Izazov u Avantura parku predstavljaju prepreke na drveću, sačinjene od raznih platformi, visećih mostova, gelendera, greda… Tokom prelaska preko prepreka posetioci su osigurani profesionalnom opremom, koja je slična alpinističkoj, s tim što je atestirana i prilagođena ovoj vrsti zabave.
U sklopu parka nalazi se i bogato opremljena suvenirnica.

CENA: 229€

Termini:

02.07. – 08.07. 21,

08.07. – 14.07.21

Program putovanja

1. dan: Polazak u jutarnjim časovima, dolazak u objekat, smeštaj u sobama od 14 h, ručak, večera, noćenje

2-6. dan: Doručak, ručak, večera, noćenje

7. dan: Doručak, napuštanje soba do 9 h, polazak sa Jastrepca, dolazak u večernjim časovima.

Aranžman obuhvata

Boravak sedam dana – šest noći sa smeštajem u trokrevetnim, četvorokrevetnim i petokrevetnim sobama i ishranu punog panisona (doručak – švedski sto, ručak i večera – usluživanje); boravišnu taksu i hotelsko osiguranje;

Kamp se izvodi u realizaciji instruktora – licenciranih planinskih vodiča delegiranih od strane Komisije za mlade Planinarskog saveza Srbije. Teme: topografija – orijentacija u prostoru – orijentiring, osnovi meterologije, podizanje šatora, improvizovana skloništa, spremanje logoroske i kamperske vatre, boravak u planini, ekologija i planinarska etika

Kompletan celodnevni program rekreacije i animacije; korišćenje adrenalin parka (avantura park; veštačka stena, zip line, mountain bike, vožnja kvadom, streličarstvo, airsoft), diskoteku za sve večeri boravka. lekarski nadzor u objektu 24h

Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Jastrebac-Beograd (za polaske iz drugih gradova doplata je 10 €)

Način plaćanja

Cene su izražene u evrima. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti. Mogućnost plaćanja u mesečnim ratama uz garanciju plaćanja (čekovi građana), s tim da poslednja rata dospeva najkasnije 7 dana pre početka korišćenja aranžmana.

Otkazi i promene

Bilo kakva promena rezervacije unutar otkaznih rokova tretira se kao otkaz aranžmana i naplaćuje se prema Opštim uslovima putovanja „DEST“-a.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.

or

Sign in With...

  • https://www.facebook.com/DestTuristickaAgencija/notifications/